Reacties en foto's

 • ZA 14/01
  Sneeuwschoenwandelweek N.P. Hohe Tauern Oostenrijk
  75 km
  VOL
  Buitenland, Gatternighof Pfaffenbeg 4 9821 Obervellach
  9/9 deeln.
 • ZA 14/01
  Sneeuwschoenwandelweek N.P. Hohe Tauern Oostenrijk
  Buitenland, Gatternighof Pfaffenbeg 4 9821 Obervellach
  75 km
  9/9 deeln.
  VOL
 •  

 • Marike B

  ( organisator / kaartlezer ) 22-01-2023

  Dag allemaal
  Het was een fantastische week samen met jullie. Fijn dat er een dik pak sneeuw is gevallen. We liepen in een witte wereld door een sprookjes landschap.
  Geen andere wandelaars te bekennen. Genoten van de stilte om ons heen.
  Voor het eten werd er met een drankje in de Lärchenstube de dag doorgenomen en de route van de volgende wandeling besproken. Ondertussen werd op de Gatternighof ons 3 gangen menu door Hans, Tanja en zoon Maxi voorbereid.
  We willen jullie nogmaals heel hartelijk bedanken voor jullie deelname.
  Onderstaand een beschrijving van onze tochten.
  Hartelijke groeten
  Ron Caroline en Marike

  Zaterdag
  aankomst in de Gatternighof met soep, lasagne en fruitsalade
  Welkomswoord en uitleg over de route van morgen.

  Zondag
  Omdat er nog weinig sneeuw ligt gaan we na een uitgebreid ontbijt in gedeeltes met de 4x4 truck en voor sommigen van ons een gedeelte lopend omhoog naar het informatiebord in het Kaponigtal. Hier gaan de sneeuwschoenen aan en wandelen we van de aussenzone in de kernzone van het NP Hohe Tauern.
  Een mooie tocht naar de Bodenhütte waar we pauzeren. Het A team gaat alvast naar de Gatternighütte om de kachel aan te maken, buiten een kampvuur te maken en koffie en thee te zetten. Het B team gaat verder en maken een ronde door het bos. We zien hier veel baardmos aan de bomen hangen. Een teken dat hier de lucht erg schoon is. Hier ligt zoveel sneeuw dat we over de kaponigbeek lopen die onder ons stroomt. Het is al lekker warm in de Gatternighuütte als het B team aankomt. Na de koffie en thee en het gezellige kampvuur weer in gedeeltes terug. Waarbij sommigen nog een mooie afdaling maakten en helemaal terugliepen naar de Gatternighof.

  Maandag
  Er is nieuwe sneeuw gevallen en niet zo’n beetje. We vertrekken vandaag op de sneeuwschoenen van de Gatternighof door weiland en bos naar de Huberalm. Ron maakt het pad met assistentie van Johan door een halve meter sneeuw en wij volgen in het spoor.
  Pauzeplek bij de Hüberhutte waar we op de bankjes ons lunchpakket eten. Het A team ging langs de makkelijke route terug. En het B team met een pittige afdaling

  Dinsdag
  Met de 4x4 truck tot aan de parkeerplaats waar we na de brug links naar de Kaponighütte lopen. Een fijne plek om even te rusten en eten. We zagen daar een steenarend. Daarna gaan de stijghulpen op onze sneeuwschoenen. Het is net alsof je op hoge hakken loopt en dan lopen we steil omhoog naar het kruis. We passeren een omheind veld waar het water gezuiverd wordt en zo door buizen verschillende huizen op de Pfaffenberg van hoge kwaliteit water voorziet. We komen nu aan van een andere kant naar de Gatternighütte, waar we worden verwend met warme drank. Het B team roetscht door de dikke sneeuw steil naar beneden, neemt de alte weg Raspot en loopt door het Ochernichveld waar we de Alpe Adria Trail oppakken naar de Gatternighof. het A team doet het wat rustiger aan en gaat met de auto terug.

  Woensdag
  Vandaag loopt onze route voor een groot gedeelte weglos (zonder pad).
  De steighilfe gaan weer op en we bereiken Pian op 1850 meter. Vanaf nu hebben we een aantal schitterende afdalingen. Ieder kan als ie wilt zijn eigen pad maken. Het lijkt wel alsof je op wolken loopt. Picknick bij een verlaten hutje. Nog even spannend door het bos en in gedeeltes met auto of lopend terug.

  Donderdag
  Onze geplande trip naar de Stockerhütte met 4x4 bus naar boven. Rondje lopen en met slee naar beneden kan niet doorgaan wegens lawinegevaar.
  Ron heeft een mooi alternatief bedacht. Weer richting Huberalm maar dan zuid oostelijk met uitzicht op de Groneck naar Kumm. De Forstweg naar Schlossgraben. Een ree en herten gespot. Via de alte bergweg en smalle paden dalen met schitterend uitzicht op het dal, ruïne en kasteel Falkenstein naar de verharde weg. Vandaag op tijd terug op de boerderij. Sommigen van ons rijden met Caroline naar Obervellach om nog wat inkopen te
  doen.

  Klik hier voor de foto's van deze tocht

 • José v

  26-01-2023

  Het was een geweldige week. Heel bijzonder dat je niemand tegen komt. Helemaal ondergedompeld in de natuur. Accommodatie ook erg goed verzorgd en gezellig.

 • José v

  22-01-2023

  Het was een geweldige week. Heel bijzonder dat je niemand tegen komt. Helemaal ondergedompeld in de natuur. Accommodatie ook erg goed verzorgd en gezellig.