Reacties en foto's

 • ZO 12/06
  Londo-heemtuin - Amerongse Bovenpolder
  22 km
  Utrecht, Doorn - Amerongen (lijnwandeling)
  8/9 deeln.
 • ZO 12/06
  Londo-heemtuin - Amerongse Bovenpolder
  Utrecht, Doorn - Amerongen (lijnwandeling)
  22 km
  8/9 deeln.
 •  

 • Theo L.

  ( organisator / kaartlezer ) 12-06-2022

  Een dag om buiten te zijn. Zon en bewolking wisselden elkaar af.
  Heerlijk: in beweging zijn op de weinig belopen, stille paden. De natuur in deze tijd van het jaar op z n mooist.
  Dat zagen we vooral in de Londotuin op het landgoed Broekhuizen.
  Een explosie van vooral orchideeen die we op de verschillende biotopen zagen. Eentje zal ik bij naam noemen: Hondskruid op de Limburgse loss/mergel.

  De apotheose was, wat mij betreft, de wandeling door de Amerongse Bovenpolder. Honderden hectaren bloemrijk grasland waarvan de bloei al zo n beetje over z n hoogtepunt heen was.
  Het gras Glanshaver als dominante soort aanwezig. Daarnaast bloeiend Knoopkruid, Jacobskruiskruid en zowaar een exemplaar van de Gele morgenster in de knop.

  Na een korte busrit terug was het heerlijk pimpelen op het terras van Sandenburg.
  Wandelaars, het was fijn met elkaar! Hoi


  Karin, Franciscus, vooral de dichtbijopnamen zorgen voor de mooie details!

 • Franciscus van L.

  13-06-2022

  Ja Theo, vooral de rondleiding door de Londo-heemtuin was top! En niet te vergeten de Amerongse Bovenpolder; bedankt voor het gidsen en de gezellige sfeer van iedereen, die heeft meegewandeld (zie ook de foto s)

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo

  Klik hier voor de foto's van deze tocht

 • Marjan G.

  12-06-2022

  De moeder van de tuin kwam even naar buiten toen wij haar huis passeerden. Wij vertelden haar hoe zeer wij hadden genoten van het verpozen in de Londo tuin en de kleine rondleiding van Theo. En verder ging het weer tot we in de Amerongse Bovenpolder arriveerden, waar we een mooie wandeling maakten die eindigde bij Kasteel Amerongen. Een dag die doortrokken was van prachtige planten, zon, fijne gesprekken en een heerlijke wandelroute. Het was weer zeer sfeervol, Theo!

 • Jeannette P.

  12-06-2022

  Wat een prachtige, afwisselende wandeling hebben we vandaag gemaakt. Terecht “een van Theo’s mooiste”. De pauze in de Londotuin is altijd erg fijn. Bedankt Theo voor de organisatie en alle medewandelaars bedankt voor deze wandelzondag.

 • Karin N.

  12-06-2022

  Een prachtige dag, voor mij de eerste kennismaking met de Londo Heemtuin. Wat een genot, zoveel orchideeën en andere kleurige kruiden bijeen, als een kleurrijk schilderij. Verder gelopen naar de bosvarkens en hun talrijke biggen. De Bovenpolder, verrassend ruimtelijk. Wat is Nederland mooi in deze tijd. De pannenkoek-met-spek was een smikkel afsluiter. Allen bedankt, voor alle gezelligheid.

  Klik hier voor de foto's van deze tocht

 • Ingrid van S.

  12-06-2022

  Het was er allemaal vandaag: heerlijk weer, prachtige gevarieerde wandeling, leuk gezelschap. De Londotuin stond er in al zijn glorie bij met diverse soorten orchideeen, we kwamen een tevreden knorrende zeug tegen met gulzig drinkende biggetjes, een gecapitonneerde bank uitgehouwen uit een omgevallen boom en liepen over een onmetelijke vlakte met glanshaver. Geweldig! Theo, bedankt voor de fraaie route en Karin voor de mooie foto s. Tot de volgende keer!

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo