Reacties en foto's

 • ZO 03/07
  Van Tabaksschuur naar Plantage
  22 km
  Utrecht, Amerongen (rondwandeling)
  9/12 deeln.
 • ZO 03/07
  Van Tabaksschuur naar Plantage
  Utrecht, Amerongen (rondwandeling)
  22 km
  9/12 deeln.
 •  

 • Theo L.

  ( organisator / kaartlezer ) 03-07-2022

  Er was een wegomlegging vanwege wegwerkzaamheden. Daarom met andere aanrijroutes naar de grote parkeerplaats Burgwal. Maar we vonden elkaar in de buurt van talrijke tabaksschuren. Helemaal compleet
  begonnen we aan een gevarieerde wandeling door de bossen van de heuvelrug.

  Eenzame eik, een diep en donker beukenbos, Egelmeer, Zandafgraving en de grote vlakte van de Willem III-plantage lagen op onze route.
  Het was heerlijk wandelen - sfeervol met elkaar - mooie rustplekken bij Residence en hoog op de rand van Kwinteloyen met zicht op de westelijke veluwezoom.
  Wandelaars, fijn om met elkaar deze 22 km te lopen op een mooie dag in juli.  Karin, mooie openingsfoto! Binnen mijn tuinierdersgroep heb ik iemand uit Amerongen attent gemaakt op deze opname. Hij gaf me 2 jaar terug de tip om naar dit uitzichtpunt te gaan.

 • Marjan G.

  03-07-2022

  Met een grote omweg arriveerde ik op de Burgwal in Amerongen. Uit de foodtruck van Theo kreeg ik een lekkere bak koffie, een goed begin van wat een mooie wandeling zou worden. We hadden bijna alles mee: goed weer, fijn gezelschap en de mooie natuur van de Heuvelrug. Afwisseling was er ook in de route, bos, mooie doorkijkjes, open veld en kronkelpaadjes wisselden elkaar af. Het Berghuis bleek gesloten, de nazit ging dus niet door. Met een kleine omweg was ik weer terug in Woerden na een heerlijke dag. Dank, het was fijn!

 • Karin de F.

  03-07-2022

  Schitterende wandeling, gelukkig nét op tijd de groep gevonden, dankjewel Theo!

  Ik vond het tempo: Behoorlijk doorlopen

 • carla s.

  03-07-2022

  Dank je wel Theo voor deze mooie tocht. Ik wist niet dat er zoveel bos logt rondom Amerongen, ik ken het gebied vooral van de bovenpolder. In de zon at ik een uitmuntende Sandenburgse pannekoek dus mijn eigen nazit is goed gelukt! Dank dus en hulde dat je bijna alles uit je hoofd liep, dat is net zo’n prestatie als de dame die ons bediende bij de rotisserie. Goed weekend allen en tot een volgende keer.

 • Karin de F.

  03-07-2022

  Schitterende wandeling, gelukkig nét op tijd de groep gevonden, dankjewel Theo!

  Ik vond het tempo: Behoorlijk doorlopen

 • Karin N.

  03-07-2022

  Het was wederom een heerlijke tocht, langs de Eenzame Eik, Kwintelooyen en neergestreken bij het gastvrije Residence. Via Plantage Willem 3 terug naar Elst, wat een prachtige velden vol St Janskfruid en zelfs de eerste rupsen van de St Jansvlinder gespot. Een prachtige wandeldag en opgewekte mede-wandelaars.

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo

  Klik hier voor de foto's van deze tocht