Reacties en foto's

 • DO 23/02
  Via het Bargerbos en Westenesch naar De Nachtwacht
  17 km
  Drenthe, Emmen
  10/15 deeln.
 • DO 23/02
  Via het Bargerbos en Westenesch naar De Nachtwacht
  Drenthe, Emmen
  17 km
  10/15 deeln.
 •  

 • Ton v

  ( organisator / kaartlezer ) 23-02-2023

  Deze dag was naast een natuurwandeling ook een culturele wandeling met veel informatie.
  Nadat we bij de koeien koffie gedronken hadden, hebben we het Bargerbos doorkruist om uiteindelijk in Westenesch aan te komen om onze boterham te eten. Hierna zijn we langs “Wildlands” naar “De Kamer” in Emmen gelopen om daar een horecapauze te nemen. In het “Rensenpark” hebben we het bijzondere
  “China Light Festival” bekeken. Na het Chinese geweld hebben we de “Nachtwacht” bezocht, waar we door een gids uitleg kregen over het beroemde schilderij van Rembrandt van Rijn” en ook over het werk van “Vincent van Gogh”.
  De Ratenkelder in de “Stadsboerderij” was helaas gesloten en in de “Stroetenhof“ was de natuur nog niet uitgelopen, dus een beetje dooie boel.
  In de oude Melkfabriek hebben we de “Beeldende Kunst expositie” bekeken met uitleg van een gids.
  Al met al vond ik het een gezellige en interessante wandeling met veel wetenswaardigheden.
  Helaas kon een wandelaarster het startadres niet vinden, waarna we na een half uurtje maar zijn vertrokken. Heel jammer natuurlijk!
  Ik wil een aardige wandelaarster nog bedanken voor het aangeboden drankje. Heel aardig!!!
  Ik heb nog wat foto’s geschoten, dus klik op de link en geniet nog even na! ! (helaas zijn de laatste fotos in de Stadsboerderij mislukt/bewogen?)
  Allemaal een hartelijke groet en tot ziens!
  Ton

  Klik hier voor de foto's van deze tocht

 • Ineke J

  01-03-2023

  Mijn eerdere reactie is om de een of andere reden niet vermeld. Toch wil ik mijn reactie graag vermelden. Deze wandeling heeft eerder op de agenda gestaan maar kon toen helaas niet mee. Nu dus wel. Wat een prachtige dag was dit. Een heerlijke wandeling afgewisseld met culturele bezienswaardigheden zoals een bezoek aan een kunstgalerij. Een bezoek aan het Rensenpark, wandeling langs China Lights en een kijkje bij de Van Gogh projecten. Een prachtige dag. Heel erg bedankt Ton voor het organiseren en het regelen van de horeca. Gr. Ineke

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo

 • Frank M

  27-02-2023

  Nog wat toe te voegen aan mijn reactie, dat de horeca door Ton ook top geregeld is voor de start, lunch en het gezellig afsluiten van de wandeling. Groetjes Frank

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo

 • Frank M

  25-02-2023

  Mooie wandeltocht rond en in Emmen met heel veel kunst en cultuur en een gezellige wandelgroep! Je hoeft niet naar Amsterdam om de nachtwacht te zien. In Emmen hangt er ook een en op originele grote. Allemaal bedankt voor de gezellige wandeling en vooral Ton voor de organisatie en en de mooie foto's. Graag tot ziens bij de volgende wandeling! Groeten Frank.

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo