Reacties en foto's

 • VR 17/02
  Oisterwijkse Vennen, Landgoed en Kasteel Nemelaer
  22 km
  Noord-Brabant, Haaren (NB) bij Oisterwijk
  8/10 deeln.
 • VR 17/02
  Oisterwijkse Vennen, Landgoed en Kasteel Nemelaer
  Noord-Brabant, Haaren (NB) bij Oisterwijk
  22 km
  8/10 deeln.
 •  

 • Lieke v

  ( organisator / kaartlezer ) 17-02-2023

  Slingerende paadjes langs meanderende beekjes, vennen in vormen en formaten, eilandjes met grillige struiken of een solitaire boom en niet te vergeten de rode gagel en de wilgenkatjes die de lente aankondigden. Zoals beloofd hier de spreuk op de muren van "Natuurpoort Groot Speijk". Een Vlaamse gaai vloog rakelings langs de dennentoppen, zacht kreunend en lokkend. Vijf anderen kwamen achter hem aan en met zijn zessen streken ze neer in een hoge top, vlak bij elkaar. Opeen barstten ze los in een luid geschreeuw met de kuiven in de hoogte, koppen en kelen in de aller zonderlingste houdingen. Dan, alsof ’t op commando ging, verzachtten zij tegelijk hun stem en; ’t leek alsof zij luisterend zwatelden van allerlei bosgeluid. Soms staken zij de koppen vlak bij elkaar, daarna draaiden ze naar alle winden, en tenslotte vlogen ze met een akelig geschreeuw en veel vertoon van blauw en wit en bruin naar het Choorven.

 • Carien v

  19-02-2023

  Dank je wel Jan voor de tekst die op het gebouw van het gebouw van Natuurpoort Groot Speijk stond. Ben daar al vaak geweest, maar doordat jij er ons op wees, zag ik die tekst erop nu pas staan.

 • Netty v

  17-02-2023

  We hadden vandaag een hele mooie en afwisselende wandeling van Kasteel Nemelaer naar de Oisterwijkse vennen. Ik heb in dat gebied al vaak gewandelend, maar heb toch weer nieuwe paadjes en wegen bewandeld. De ontluikende natuur, het prima wandelweer, een leuke groep wandelaars, fijne horeca en de goede begeleiding van Lieke en Jan maakten het tot een erg aangename wandeldag. Lieke bedankt voor de tekst op de glazen bovenrand van "Natuurpoort Groot Speijk". Ik had deze nog nooit zien staan. Iedereen bedankt en graag tot ziens.