Reacties en foto's

 • ZO 21/05
  Kromme Rijngebied tussen Doorn en Cothen (2)
  22 km
  VOL
  Utrecht, Doorn
  11/11 deeln.
 • ZO 21/05
  Kromme Rijngebied tussen Doorn en Cothen (2)
  Utrecht, Doorn
  22 km
  11/11 deeln.
  VOL
 •  

 • Theo L

  ( organisator / kaartlezer ) 21-05-2023

  Vandaag kregen we een broeierige wandeldag met tot nu de warmste temperatuur dit jaar. De rivierklei was nu eens niet zuigend en glibberig onder onze voeten maar keihard en hobbelig geworden in en langs weidegebieden. Maar we slaagden glansrijk in het nemen van de verschillende hobbels op ons pad.
  Dat waren de verschillende doorbuigende smalle balken over greppels en sloten op onze route. Ja, een turnoefening voor ons, vijftig-plussers, op de balk die we soepel uitvoerden.
  Ook was er een gesprek over voeding en in het bijzonder over verschillende soorten vet. Daarbij was het naarstig zoeken naar de naam van die ene vetsoort die nadelig uitpakt voor onze gezondheid en het schadelijke LDL-cholesterol verhoogt. Uiteindelijk kwam de naam tevoorschijn: transvet. (zie info voedingscentrum).
  We hoorden ook op een tweetal plekken koekoeken. Het is heel wel mogelijk dat in nesten van rietzanger of karekiet inmiddels een koekoeksei bebroed wordt. En ook niet enkel denkbeeldig dat nu reeds zangvogeltjes aan en af vliegen om insecten en rupsjes in de gulzige bek te stoppen van koekoekjes.
  Het was een fijne wandeldag met elkaar in een ontspannen sfeer.

 • Jeannette P

  21-05-2023

  Bedankt Theo voor de organisatie van deze mooie en gevarieerde wandeling. Wat hebben we het getroffen met het weer. Zo prachtig nu ook met de bloemen overal, ook langs de Kromme Rijn. Het was een gezellige wandeldag vandaag.

 • Renee V

  21-05-2023

  Bedankt Theo, voor deze prachtige wandeling. En wat een heerlijk ontspannen sfeertje. Heb er alweer van genoten.

 • Gert t

  21-05-2023

  De hoofdkleuren vandaag waren groen, geel en roestbruin. Groen van de bomen en het lange gras. Geel van de weilanden vol boterbloem. Roestbruin van de zuring. O ja en een beetje rood op sommige gezichten van de inspanning, 't was even wennen aan de hoge temperatuur. Prachtige wandeling met een gezellige nazit. Vr. Gr. Gert

 • Gaby v

  21-05-2023

  Theo, wat heb je een mooie route met ons gelopen. Een afwisselende wandeling met kronkelpaadjes, over smalle bruggetjes, langs weilanden met prachtige bloemen en langs de Kromme Rijn. En dat alles met een stralend zonnetje. Leuk dat je de wandeling met een drankje op een terrasje in Doorn hebt afgesloten. Groetjes, Gaby

 • Marjan G

  21-05-2023

  Fijne wandeling, Theo! Een beetje broeierig, dat wel, maar de frisse wind maakte dat weer goed. Tja die bruggetjes, die waren soms een beetje wiebelig, maar de lange hobbelige graspaden, die waren pas erg! Heel leuk om af te sluiten op het terras in Doorn. Dankjewel voor deze mooie sfeervolle dag.