Reacties en foto's

 • VR 12/05
  Groene Hartstocht (fiets) met etentje
  44 km
  VOL
  Zuid-Holland, NS Leiden CS
  7/7 deeln.
 • VR 12/05
  Groene Hartstocht (fiets) met etentje
  Zuid-Holland, NS Leiden CS
  44 km
  7/7 deeln.
  VOL
 •  

 • Conny K

  ( organisator / kaartlezer ) 12-05-2023

  Regende het gisteren nog pijpenstelen, vandaag bleef het de hele dag droog en was er geregeld zon met een heerlijke temperatuur. Als eerste reden we naar Nieuwe Energie, voor een kopje koffie en kletsen met elkaar. Daarna slingerden we een stukje door Leiden naar het startpunt bij Cronensteijn. Liefelijk Zoeterwoude kan elkeen verbazen, zo van de stad fiets je een plaatje binnen met statige boerderijen en een landelijke sfeer. De picknickbank bij het kerkepad bood plaats aan ons alle acht voor de meegebrachte boterhammen, waarna we Gelderswoude in reden via een hoog bruggetje en een smal slingerend pad door de weilanden. Het waaide pittig, dat wel! Maar heerlijk rustig onderweg, bijna geen andere fietsers en ook weinig auto's gezien op deze landelijke tocht.
  Een terras aan het water voor de volgende stop, een fraai stuk langs de Brasemermeer, vervolgens hadden we de wind vol mee, zodat we moeiteloos richting Leiden zeilden over de groene polderpaadjes omzoomd door weelderig fluitekruid en koolzaad.
  De drukke gezelligheid van de stad werd merkbaar, in het centrum stond speciaal voor ons een tafel klaar bij de terrasboot, waar we heerlijk gegeten en gedronken hebben in de avondzon. Dank jullie wel voor deze fijne dag, ik heb genoten!

 • Er zijn (nog) geen reacties / foto's van deelnemers.