Reacties en foto's

 • VR 12/05
  Kennemerduinen van oost naar west
  21 km
  VOL
  Noord-Holland, NS Bloemendaal
  7/7 deeln.
 • VR 12/05
  Kennemerduinen van oost naar west
  Noord-Holland, NS Bloemendaal
  21 km
  7/7 deeln.
  VOL
 •  

 • Nico S

  ( organisator / kaartlezer ) 12-05-2023

  Wat een cadeautje om met zo’n gezelschap en zulk mooi weer door de duinen te mogen struinen. Grote klasse Ottelien dat je door het uitvallen van een treinverbinding ons halverwege toch nog achterhaald hebt en zodoende gezamenlijk van een horecapauze konden genieten en vervolgens richting eindstreep konden lopen.
  Dank allen voor deze fantastische dag en graag tot ziens. Gr. Nico

 • Jeannette P

  12-05-2023

  Wat knap van je Ottelien. Had ik dat geweten! Ik heb het niet aangedurfd. Ik ben onverrichter zake weer naar huis gegaan en baal de hele dag door het missen van deze mooie wandeling. Fijn dat jullie een mooie wandeldag hebben gehad.

 • Pauline V

  12-05-2023

  Een heerlijke wandeldag met gezellige mensen! Goed georganiseerd Nico! Graag tot ziens! Pauline

 • Anne v

  12-05-2023

  Ja toppie Nico! Dank je wel dat je ons deze mooie dag bezorgde.

 • Ottelien W

  12-05-2023

  Ha Nico en Medewandelaars.. Een dagje in de duinen in meerdere delen: Onderweg in de trein zat ik me voor te bereiden op de route, jubelend haast bij t idee het Bloemendaalse Bos en misschien Thijsse’s heemtuin te mogen bezoeken.. Helaas, in Sloterdijk stokte het. Koffie bij de kiosk en wachten op latere trein. Jullie vertrokken vast, en ik een half uur later. Nou, dan zeker die tuin eerst in. Een prachtplek waar ik graag nog eens terug kom. De gpx-file leidt me in een kronkel richting zee. Kan dat niet zonder die bocht? Ik probeer t, maar het wandelbos Caprera ligt ervoor en t heeft geen echte achter-uitgang. Ik loop er alsnog omheen langs fameuze hockeyclub, langs bermen met paarse ossentong en blauwpaarse prairielelies. Langs het meertje van Caprera en de Brederodeweg voorzieningen zijn gemaakt voor overstekende amfibieën. Jullie zagen zo’n prachtige goudglanzende hazelworm? Klopt.. die zitten daar volgens het bordje. Jullie lopen een half uur op me vooruit. Wordt t nog wat na mijn omzwervingen? Ik zet de pas erin. Een afstekertje verderop lukt wel. Het wordt warmer en zonniger. Best veel recreanten. Duin op, duin af.. brede strook hier. Meertjes met aalscholvers, kuifeendjes, zwanen. Als Parnassia in zicht is blijken jullie niet zò ver voor meer te liggen en we vinden elkaar op t terras. Dan t volgende deel van de dag: gewoon gezellig kouten op t terras, en dan weer door langs strand en door duinen. We ontmoeten blond-wollige kalfjes van de Schotse Hooglanders, we zien telkens grote witte wijngaardslakken, een groepje goudgele paddestoeltjes: de dooiergele mestzwam. Die groeien op de mest van de hooglanders. We genieten al lopend van de weidsheid, de halfronde hemelkoepel zover je kunt kijken, tot aan een verre horizon. De scheef gegroeide bomen, met de windrichting mee. Structuren van zand, verstuivingen. Ja, heel fijn - een topdag! Dank Nico en Medewandelaars, groet en graag tot ziens, Ottelien

 • Mieke K

  12-05-2023

  Wat valt er nog te zeggen na die mooie reactie van Ottelien!? Het was inderdaad een prachtige dag met gezellige mensen en een heel fijne organisator. Heel erg bedankt Nico en graag tot ziens!