Reacties en foto's

 • ZO 13/08
  Strijbeekse Heide
  17 km
  VOL
  Noord-Brabant, Strijbeek
  7/7 deeln.
 • ZO 13/08
  Strijbeekse Heide
  Noord-Brabant, Strijbeek
  17 km
  7/7 deeln.
  VOL
 •  

 • Henk v

  ( organisator / kaartlezer ) 13-08-2023

  Dag wandelaars,
  Het was vandaag weer een heerlijke dag om met een groep oude bekenden te gaan wandelen over de Strijbeekse Heide. Bij de koffie voor het begin van de wandeling was de sfeer al lekker ontspannen en dat bleef de hele dag zo. Het natuurgebied is zoals op zoveel plaatsen een mengeling van bos, heide, vennen en landbouwgebied maar toch zie ik altijd wel weer het eigene van de Strijbeekse Heide.
  Dankzij de regenval in de afgelopen maand stonden de vennen weer mooi vol. Veel beter dan de uitgedroogde plassen die we vorig jaar zagen.
  Natuurlijk ben ik geheel volgens mijn gewoonte bij deze route weer een beetje verdwaald. Ook deze keer hebben we weer meer van het landgoed Hondsdonk gezien dan de bedoeling was. Voordeel was dat de horeca in het midden nu iets meer richting halverwege de route lag.
  Het tweede deel van de wandeling liep vervolgens geheel overeenkomstig het aangepaste plan. Zoals aangekondigd was het pad plaatselijk nog nat en modderig en waren er zelfs wat toeren nodig om de bijna ondoorwaadbare plaatsen over te steken. De heide bloeide mooi evenals de Klokjesgentiaan met zijn felle blauw. En bij het wildrooster sprongen de kikkers zoals ieder jaar braaf in de bakken met water onder het rooster.
  Terug bij het startpunt hebben we nog onder het genot van een drankje de wandeling en het leven in het algemeen nog even doorgenomen. Ik heb genoten van deze wandeling met deze groep. Iedereen bedankt en graag tot een volgende keer.

  Groeten,
  Henk

 • Connie V

  14-08-2023

  Het was weer fantastisch, wandelen en dwalen door de landgoederen van het grensgebied. Door de verwaarlozing extra mooi, door de regen lagen er grote plassen en was het groen extra uitbundig. Ik kijk al uit naar de herhaling.

 • Ivonne v

  14-08-2023

  Hartelijk bedankt weer Henk voor een heerlijke wandeling. Ik heb er van genoten en we hadden natuurlijk ook heerlijk weer. Ook alle andere medewandelaars, bedankt voor een heel gezellige dag.

 • Miriam P

  13-08-2023

  ZO 13/08 Strijbeekse Heide Noord-Brabant MIRIAM P 13-08-2023 Hoi allemaal, Wat had ik me verheugd op een bloeiende heide. En ik werd niet teleurgesteld!!! Henk, mijn super-gemeende-dank daarvoor!! Wat word ik daar blij van! De rest van de wandeling was natuurlijk ook prachtig, maar de heide...... ☺️ Ik heb genoten van het gezelschap en de wandeling, iedereen bedankt daarvoor!! πŸ‘ Groetjes Miriam πŸ™‹πŸ»β€β™€οΈ

  Klik hier voor de foto's van deze tocht

 • Wil H

  13-08-2023

  Het was ongeveer de tijd voor een bloeiende heide, maar dat de heide zo mooi en volop bloeide had ik niet verwacht, echt prachtig! En wat was de natuur mooi groen, hier en daar was het zelfs nog een beetje klunen door de regen van de afgelopen tijd en we hebben ook alweer paddenstoelen gezien... Het was vandaag prima wandelweer, een beetje bewolkt, een comfortabele temperatuur en dus ook heerlijk buiten op het terras gezeten, altijd leuk! En als je dat allemaal doet met een gezellige groep wandelaars en in een vrolijke sfeer, dan voelt dat heel goed! Ik kijk terug op een fijne wandeldag, ik heb van het begin tot het eind volop genoten! Graag tot een volgende gelegenheid, Wil

 • Erna d

  13-08-2023

  Wat was het weer een heerlijke dag! Mooi weer, wandelen door bos, langs kleurrijke heidevelden, langs vennen. En waar ik heel blij van word, onverharde paden. Lekkere terrasjes om even bij te komen, het was weer top!. Henk, bedankt voor deze mooie wandeling. En medewandelaars voor de gezellige dag.