Reacties en foto's

 • ZO 20/08
  Geen Gouwe Ouwe maar naar het klooster
  17 km
  VOL
  Noord-Brabant, Riel
  7/7 deeln.
 • ZO 20/08
  Geen Gouwe Ouwe maar naar het klooster
  Noord-Brabant, Riel
  17 km
  7/7 deeln.
  VOL
 •  

 • Henk v

  ( organisator / kaartlezer ) 20-08-2023

  Dag wandelaars. Ik heb weer genoten van een heerlijke wandeldag. Aan het begin waren er wel wat vraagtekens bij sommige deelnemers of het niet te warm zou worden. Maar ik ken de route en ik weet dat tweederde van de route in de schaduw ligt. Kort na het begin kwamen we op de Regte Hei. Die lag natuurlijk in de zon maar daar waaide toch wel een verkoelend briesje. Hij lag er nog mooi bij maar de bloei was vergeleken met de Strijbeekse Hei waar ik vorige week een wandeling had al iets over zijn hoogtepunt heen. Vanwege de verwachte warmte heb ik er van afgezien nog een ommetje te maken om de Klokjesgentiaan te zoeken. Ik was dus blij verrast toen we deze hemelsblauwe bloemen nog tegenkwamen toen we door het laatste stukje vochtige hei liepen. Soms gaan dingen onverwacht goed.
  Het blijft verder een mooie afwisselende route. Het ven de Halve Maan lag er mooi bij, met veel waterlelies. De Papenmoeren deden hun naam van moerassig gebied eer aan. Op de Rielse Hei, een bosgebied vlak voor het Riels Hoefke, hebben sommige deelnemers nog een hazelworm gezien. Vaag wist ik nog dat het een pootloze hagedis is en dat bleek volgens Wikipedia te kloppen. Het laatste stukje langs de westrand van de hei was wat zonniger dan de rest. Daardoor had ik in elk geval een mooie dorst voor een koel biertje in de afsluitende horeca.
  Het was een heel aangename wandeldag en ik denk alle deelnemers er van genoten hebben. Iedereen bedankt voor de gezelligheid onderweg en graag tot een volgende wandeling.
  Groeten,
  Henk

 • Wil H

  21-08-2023

  Een mooie zondag om op terug te kijken... Stralend weer maar ook niet te warm, een mooie wandeling over de hei en later veelal onder de bomen en door mooie lanen en een prachtig groene natuur om ons heen. Verder gezellige horeca en een gezellige sfeer, dus helemaal goed. Wilma, bedankt voor de foto's, zo kunnen we de wandeling nog een keertje herbeleven. Groet, Wil

 • Wilma S

  20-08-2023

  Een heerlijke zondagwandeling rondom Riel. Dankzij de afwisseling van Heide en Bos , en af en toe een licht windvlaagje, was het goed te doen ondanks de verwachte hoge temperatuur. Het is en blijft een mooie wandeling over de Regte Heide, momenteel nog goed paars, , door Ooievaarsnest en later het Riels Hoefke....en telkens weer een verrassend plekje of uitzicht.. De horeca bij de start en onderweg zijn een perfecte plaats voor een verfrissing onderweg of op het eind. Dank je wel Henk voor het initiatief om deze route aan te bieden...en dank aan de gezellige groep met bekende wandel en natuurgenieters... Voor wie de route nog eens willen beleven...hieronder de link.. Tot ziens en Groetjes...Wilma

  Klik hier voor de foto's van deze tocht