Reacties en foto's

 • ZA 04/11 - ZO 05/11
  Veluwe Culinair Wandelweekend
  38 km
  VOL
  Gelderland, Nunspeet
  9/9 deeln.
 • ZA 04/11
  t.e.m.
  ZO 05/11
  Veluwe Culinair Wandelweekend
  Gelderland, Nunspeet
  38 km
  9/9 deeln.
  VOL
 •  

 • Robert H

  ( organisator / kaartlezer ) 05-11-2023

  Vandaag mijn tweede culinaire wandelweekend op de Veluwe met de belangrijkste vraag: Wat doet het weer? Iedereen was (ruim) op tijd voor de ontvangst met koffie/thee en gebak bij het Landgoed Stakenberg. We begonnen de wandeling met droog weer en het bleef droog tot en met de lunch (op een overdekte plek en toch buiten) Daar trokken we onze regenkleding aan die we voor het tweede deel van de wandeling ook echt nodig hadden. De groep was goed op elkaar afgestemd met allemaal lekkere doorlopers. Het laatste deel van de route was de grond ook wat natter en moesten we, onder onze paraplu en/of capuchon goed opletten waar we onze voeten neerzetten. Het laatste stukje over de "catwalk" zo smal dat er slechts één voet tegelijk op past, behoefde nog wat extra concentratie. Doordat we flink hebben doorgestapt en met regen toch minder pauzes nemen kwam de beloning,in de vorm van het behagelijke Grand Café van Landgoed Stakenberg, eerder dan verwacht. Na het welverdiende drankje reden we naar Hotel de Hoeve van Nunspeet waar we om 18.30 uur aan het diner gaan beginnen....
  Het diner in een (te) frisse, (te) schemerige ruimte, wat ook wel weer sfeervol was, goed verzorgd met lekkere gerechten. De bediening liep soepel, mede omdat we onze keuzes al van te voren hadden doorgegeven.
  dag 2;
  Een heerlijke afwisselende wandeling, de eerste bijna 3,5 uur droog, Yeah!!! Daarna een uur in de regen, we konden onze regenkleding aantrekken precies tijdens onze stop aan de picknicktafel. het laatste uur liepen we weer droog. We vermaakten ons onderweg met de vele paddenstoelen, de zandverstuiving, de mooie herfstkleuren en de gesprekken. Met een gemiddeld tempo van 5,2 km per uur en weinig korte stops door de regen waren we weer een half uur eerder klaar en zaten we om 14.00 uur in het, nu wel behagelijke, restaurant Brasserie 14 van hotel de Hoeve van Nunspeet voor onze afsluitende lunch. Een heerlijk weekend, dat was het!!

 • Er zijn (nog) geen reacties / foto's van deelnemers.