Reacties en foto's

 • ZO 15/10
  Heuvelrug boven Doorn - Maarsbergen - Maarn
  21 km
  Utrecht, Doorn
  7/9 deeln.
 • ZO 15/10
  Heuvelrug boven Doorn - Maarsbergen - Maarn
  Utrecht, Doorn
  21 km
  7/9 deeln.
 •  

 • Theo L

  ( organisator / kaartlezer ) 15-10-2023

  Weinig hagel, geen sneeuw, zon, wind en regen; we waren er aardig bestand tegen. Op een tweetal momenten van de dag was het zowaar kermis in de hel.
  De natuur trakteerde ons op prachtig donkere wolkenluchten die op ons afkwamen en voor even zich ontlaadden boven onze hoofden. Herfstweer in optima forma.
  Ook werden we getrakteerd op een regenboog tegen een heldere lucht.
  De natuur was ook ruimhartig met onze waarneming van tientallen orchideeen. De uitgebloeide Brede wespenorchis kwam in beeld.
  Enkele weken terug op NPO 2 in Vroege Vogels werden beelden uitgezonden van enkele locaties op de Utrechtse Heuvelrug rond Doorn en Leersum.
  Er was o.a. aandacht voor een bosgedeelte op het landgoed Zonheuvel: de duim. Met de sleutelwoorden 'duim' en 'Zonheuvel' krijg je meer info over deze plek.
  Wandelaars, het was een heerlijke herfstdag met elkaar. Graag tot een volgende keer.

 • Ottelien W

  15-10-2023

  Ha Theo & Medewandelaars, dank voor weer een mooie afwisselende dag. Inderdaad, het weer en de elementen spelen een rol vandaag. Van Zonnehuis via Helenaheuvel naar Zonneheuvel, naar de diepe put bij het steneneiland en daar weer uit klimmen dan.. De regen is afgelopen week toereikend geweest voor redelijk royale zwamgroei. Amanieten in soorten zie ik: Vliegenzwam bij berken, een citroengele komt vrij veel voor, een sombere bruine.. we laten ze mooi staan. De inktzwammen van vorige week zie ik vandaag niet, wel eindelijk weer eens fijne porseleinzwammen op beukenhout en een verse witte berkenzwam op berk. Kleine ondefinieerbare bruine paddestoelen zie ik geregeld als ik even stilsta, maar die kan ik niet benoemen. We lopen weer gezellig met elkaar, vooral door bos en over kale vlaktes soms. Die trap is een uitdaging, even uithijgen boven, de oversteek van een drukke weg is een oefening in geduld, maar we komen allemaal weer veilig aan de overkant, veilig terug in Doorn, en veilig terug thuis naar ik hoop. Dank Theo & Medewandelaars, groet en graag tot ziens, Ottelien