Reacties en foto's

 • WO 08/11
  Spook in Verlaat
  16 km
  VOL
  Zuid-Holland, NS Alphen aan den Rijn - NS Leiden Lammenschans
  11/11 deeln.
 • WO 08/11
  Spook in Verlaat
  Zuid-Holland, NS Alphen aan den Rijn - NS Leiden Lammenschans
  16 km
  11/11 deeln.
  VOL
 •  

 • Conny K

  ( organisator / kaartlezer ) 08-11-2023

  Geen enkele afmelding vandaag, ondanks de matige weersvoorspelling. Met z'n twaalven gingen we welgemoed op pad, op een route die eerst nog wat Alphense bebouwing toonde maar al snel groener werd op een aardige slingerpaadje tussen knotwilgen. Jeu de Boer kwam mooi op tijd voor een pauze met thee, koffie met of zonder warme melk en voor de liefhebbers een Hazerswoudje erbij. Erg fijn dat ze speciaal voor ons de deuren opende.
  Op het tweede deel van de route waaide het wat pittiger, we konden een boterham eten in de luwte van een vogelspiedplek, met de trap als zitplek. Primitief, toch lekker om even te zitten en uit de wind te zijn.
  Gesterkt en met gevulde magen verder. Gelukkig maar, we wisten niet dat ons een uitdaging wachtte en een boterham eten niet makkelijk zou zijn. Een griezelig smal bruggetje volgde, gras in het weiland hoog opgeschoten, vol kuilen, plassen en modderige plekken. Schapen hobbelden ons blij tegemoet en dropen teleurgesteld weer af als bleek dat wij geen smakelijk hapje kwamen brengen.
  De hoop een stuk drassig weiland over te slaan leverde de dubbele afstand op: niet meer doen dus. Intussen bleef het regenen, de wind blies al die nattigheid tegen ons aan zodat droog blijven geen optie weer was. Bij mij sopten de sokken in mijn schoenen, toch weer eens invetten die trouwe Hanwags!
  Net op tijd voor de trein kwamen we aan op Lammenschans, waar iedereen afscheid nam. Lekker naar huis, naar een warme douche en droge kleren, hete thee en een plaid op de bank neem ik aan - zo deed ik het tenminste. Vooral die douche, wat een zaligheid.
  Een supergroep waren jullie! Als beloning voor dit natte avontuur mag je 18 ipv 16 km bij je gelopen wandelingen zetten, want die afstand hebben we vandaag afgelegd.
  Veel he, ik wist ook niet dat ik nog dat nog kon volbrengen.

 • Willem d

  08-11-2023

  Hallo medewandelaars, Het was een plotseling einde van de wandeling doordat de trein gehaald moest worden. Conny bedankt voor de organisatie van deze door de regen, wind en natte polders "bijzondere" wandeling. Ik vond het wel stoer van ons om in de regen en wind door de natte polders te lopen. Het gaf mij uiteindelijk wel een voldaan gevoel toen ik thuis was. Ieder bedankt voor de gezelligheid en hopelijk tot ziens. Groeten, Willem.

 • jannie k

  08-11-2023

  Het was idd een hele klus om staande te blijven. Maar het is ons gelukt, en ik ben na een wandeling nog nooit zo graag naar huis gegaan. Dank Conny voor de gezellige dag.

 • Geeske B

  08-11-2023

  Ha, dit was andere koek dan de corona-editie van deze wandeling! Ik kijk al uit naar een lieflijke lente - editie; het enge bruggertje is dan vast minder eng... Ik heb mezelf opgewarmd met hete thee en, sorry schapen, een restant lamsstoofpotje met pastinaak en ui. Droge voeten, droge trui, drijfnatte lange broek - en gek genoeg helemaal tevreden met deze wandeldag 😉 Een hartelijke groet, en tot ziens! Geeske