Reacties en foto's

 • VR 17/11
  Thorn en Kollegreend
  12 km
  VOL
  Limburg, Thorn
  9/9 deeln.
 • VR 17/11
  Thorn en Kollegreend
  Limburg, Thorn
  12 km
  9/9 deeln.
  VOL
 •  

 • Dick G

  ( organisator / kaartlezer ) 18-11-2023

  Het is weer een super-reportage, Wilma! Zoals we gewend zijn natuurlijk........Maar evengoed dank en leuk om het zo nog eens te herbeleven!

 • Dick G

  ( organisator / kaartlezer ) 17-11-2023

  Tijdens de koffie op onze verzamellocatie, Brasserie de Wijngaard in Thorn, zagen we buiten nog dorpelingen met grote paraplu's voorbijkomen. Maar ziedaar: eenmaal buiten was het zowaar droog! En dat bleef het de verdere dag ook. Later brak zelfs de zon royaal door en kleurde de lucht egaal blauw. Wat niet wegnam dat de overvloedige regenval van de afgelopen weken een zwaar stempel op de uitgestippelde route bleek te hebben gedrukt. Diepe plassen, modder: dat was nog te doen. Maar in natuurgebied Koningssteen maakte een overstroomde passage tussen twee plassen de doorgang toch echt onmogelijk. Een stuk teruglopend en een alternatief tracé volgend, stuitten we op een volgende, nog wat ernstiger hindernis. De hoge waterstand van de Maas had het dijkje langs de Kessenichplas over een behoorlijk stuk overspoeld. We besloten terug te keren naar Thorn en de strijd tegen het water in het nog te doorkruisen Vijverbroek-gebied maar niet aan te gaan. Maar ach: een bezoek aan het gastvrije Pannenkoekhuis en daarna aan het Abdijkerk Museum maakte er toch best een gezellige, memorabele dag van!

 • Tiny C

  18-11-2023

  Dick, na lange tijd weer eens met een wandeling van jou mee gelopen. Het is me uitstekend bevallen. Het was een mooie tocht ondanks je alternatieven vanwege ondergelopen paden en enorme modderpartijen. Wilma, door jouw mooie uitgebreide reportage kunnen we de wandeling lekker droog en ontspannen zittend nog eens overdoen. Dank! Graag tot ziens allemaal.

 • Wilma S

  17-11-2023

  Hallo Dick en medewandelmaatjes.. Voor mij was het een Héérlijke wandeldag...Ondanks de modder en het vele water waardoor we niet de oorspronkelijke Tocht konden afleggen, vond ik het toch bijzonder geslaagd. Het bezoek daardoor aan de museumkerk met aansluitende film over de historie was verrassend en zeker de moeite waard. Graag houd ik me aanbevolen voor de originele route straks in de herhaling.. Dick dank je wel voor het delen en de alternative oplossing en iedereen bedankt voor jullie gezelschap...het was de moeite in het mooie dorp Thorn.. Straks ga ik de foto's bekijken en ben dan waarschijnlijk wederom verrast door al het moois onderweg...De link naar deze kiekjes komt dus iets later.... Allemaal tot een volgende gelegenheid..Groetjes, Wilma

  Klik hier voor de foto's van deze tocht