Reacties en foto's

 • ZO 14/01
  Nieuwjaarswandeling naar Londo-heemtuin
  18 km
  VOL
  Utrecht, Doorn
  11/11 deeln.
 • ZO 14/01
  Nieuwjaarswandeling naar Londo-heemtuin
  Utrecht, Doorn
  18 km
  11/11 deeln.
  VOL
 •  

 • Theo L

  ( organisator / routebegeleiding ) 14-01-2024

  We hadden een prima wandeldag met elkaar. Er was wel enige consternatie vlak voor vertrek. Een van ons miste z'n rugzak.
  Maar na wat zoek-en speurwerk kon ieder van ons met z'n eigen rugzak beginnen aan de wandeldag
  Tja, er waren vanuit het noorden in de loop van de dag flinke buien voorspeld met natte sneeuw en hagel
  De nattigheid van wat boven Groningen naar ons toe kwam bleef ons bespaard.
  We hadden een wat langere zit in de heemtuinschuur bij de houtkachel. De wandelaars werden vergast op een sprookje van Hetty Blok.
  De trajectbegeleider ging nader in op z'n levensloop aan de hand van een aantal haiku's.
  We sloten in een gezellige sfeer onze wandeldag af in restaurant Sandenburg.
  Het was fijn met elkaar en dat was het!


 • Marjan G

  15-01-2024

  Wat fijn, dat er nog tradities zijn zoals Theo's Nieuwjaarswandeling. Weer zaten we rond het vuur met koffie, appeltaart en verhalen. Haiku's van heel dichtbij en Hetty Bloks sprookje over een gevaarlijke zoektocht die goed afliep. Ervoor en erna liepen we langs de heuvelrug, namen we een aardige klim en passeerden we met ijs bedekte modderpoelen. Nauwelijks regen, een mooie dag en een vertrouwd samenzijn: een mooi begin van het jaar.

  Ik vond het tempo: Lekker rondkijken (lager dan 4 km/pu)

 • Gaby v

  15-01-2024

  Theo, bedankt voor het organiseren van deze mooie wandeling. Wat een leuke route met kronkelpaadjes en een gezellige tussenstop in de schuur van de Londo tuin met jouw heerlijke appeltaart. Tot gauw bij een andere wandeling. Groetjes, Gaby en Gert

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo (tussen 4,5 en 5 km/pu)

 • Ottelien W

  15-01-2024

  Twee weken in t nieuwe jaar, de vorst van vorige week nu even uit de lucht, het waait niet, we lopen beschut door de bossen, vrolijk en gezellig met elkaar. De ondergrond plaatselijk nog wat bevroren, restjes van ijs op de plassen. Ik ben wat warrig aan de dag begonnen- oei, toch opletten, ook als ‘t zo soepeltjes lijkt te gaan. Die rugzak past mij ook.. Na een mooie route door het Doornse, aan de voet van de Heuvelrug, is er ineens een landgoed, een tovertuin, een huisje met houtvuur, met zwakstrooom en met fantastische faciliteiten. De taken zijn verdeeld, we doen ons ding en een uurtje later stappen we gelouterd en gelaafd weer verder. Voor ons geen gevaarlijke steile afgrond met stekelige struiken, hooguit een bruggetje met losse leuning. In Doorn geen draken, geen koning van de adelaars, maar wel onverwacht op ooghoogte een piepklein goudhaantje met snoezig geel streepje bovenop. We lopen, we pauzeren buiten bij een balk, we babbelen wat terwijl onze voeten kilometers afleggen. Dan ineens is daar Sandenburg weer. Een nazit en nadronk en ieder gaat zijns weegs, weg uit die magische wereld van t wandelen.. Bedankt Theo, dank Medewandelaars, tot ziens en groet en graag tot gauw, Ottelien

  Ik vond het tempo: Lekker rondkijken (lager dan 4 km/pu)

 • Hein A

  14-01-2024

  Een droge dag! Ik heb lopen praten in het bos en plots waren we bij de Londo heemtuin. Het was buiten lekker fris waardoor we heerlijk bij het haardvuur naar verhalen konden luisteren onder het genot van smakelijke appeltaart met koffie. Daarna weer praten in het bos en plots waren we bij het Bosrestaurant terug. Leuk om jullie na een regenmaand weer te zien en Theo hartelijk bedankt voor de mooie wandeling.

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo (tussen 4,5 en 5 km/pu)