Reacties en foto's

 • DO 14/03
  Wandelen en een echt Italiaans diner
  17 km
  VOL
  Drenthe, Sleen
  15/15 deeln.
 • DO 14/03
  Wandelen en een echt Italiaans diner
  Drenthe, Sleen
  17 km
  15/15 deeln.
  VOL
 •  

 • Ton v

  ( organisator / routebegeleiding ) 15-03-2024

  Het was vandaag een bijzondere wandeling met een heerlijk Italiaans diner als sluitstuk.
  We hadden prachtig lenteachtig weer, dus werd het genieten. Helaas kreeg ik een aantal dagen geleden een mailtje dat onze afspraak bij de Stadsboerderij “t’Nije Hoff” niet door kon gaan, i.v.m. een besloten feest. Heel jammer! Zoals verwacht hadden Clemens en Mafalda van “Nostano” de deuren van hun huis wijd open staan, om ons gastvrij te ontvangen. We starten met een non alcoholische aperitivo, waarna er een Pastina in Brodo werd geserveerd. Hierna ging de uitgebreide Antipasti met o.a. vleeswaren, kazen, dipjes, vis, groenten, fruit en brood er goed in. Als hoofdgerecht een Friulaanse pastamaaltijd met Salcisse, Polpette, salade en brood. Voor de vegetarische wandelaars werd er Peperonata bij de pasta geserveerd. Ook de vino rosso o bianco, of birra analcolica had gretig aftrek. Na al dit lekkers sloten we af met een Friulaanse Struky, koffie of thee en zelfgemaakte limoncello!. Al met al hadden Clemens en Mafalda ons geen beter Italiaans gevoel kunnen geven.
  Ik heb dan ook genoten van deze wandeling met een Italiaans tintje! Clemens en Mafalda bedankt voor het gastvrije ontvangst, het heerlijke eten en de Italiaanse gezelligheid! Het kon niet beter!
  Grazie Mille!

  Klik hier voor de foto's van deze tocht

 • Frank M

  16-03-2024

  Een geslaagde dag, mooi wandelweer met gezellige wandelaars en een heerlijk Italiaans diner als afsluiting. Ton, Clemens en Mafalda van “Nostrano” bedankt voor het organiseren en de bijzondere culinaire ervaring met gerechten uit de noord Italiaanse keuken.

  Ik vond het tempo: Rustig tempo (tussen 4 en 4,5 km/u)

 • Rita v

  15-03-2024

  Het was weer een heerlijke wandeldag met super mooi weer! Het eten was voortreffelijk en erg gezellig. Bedankt Ton voor deze leuke dag.

  Ik vond het tempo: Lekker rondkijken (lager dan 4 km/u)

 • Alian S

  15-03-2024

  Het was inderdaad een fantastische dag. Mooi wandelweer, goed gezelschap en een geweldige afsluiting met het Italiaanse eten. Chapeau.

  Ik vond het tempo: Lekker rondkijken (lager dan 4 km/u)

 • Joss S

  14-03-2024

  Beste Ton en óók hoi vandaags wandelaars. " In un giovedi soleggiato quasi prima verdile. Passeggio con Ton, seguita da una cena italiana par Limited Edition Mafalda et Clemens" in Sleen. Oftewel: op een zonnige bijna Lentedag hebben wij een bijzondere wandeling in het Drenthse Sleen. Bijzonder omdat na de wandeling er een Italiaans diner is bij het gastvrije echtpaar Clemens&Mafalda in Sleen. Hun pas gestarte onderneming met de naam van Nostrano, wat betekent eten uit het land van oorsprong oftewel uit Friuli. Heerlijk eten, van het begin, de pasta, het toetje, de wijnen, kortom de tijd van kwart over vier tot bijna half acht, kostelijk geamuseerd en gedineerd in Sleen. Voordat we met ons vijftien naar Sleen togen, zeventien kilometer heerlijk gewandeld in het land van Bartje. Na de ontvangst bij het Veurhuus, op pad naar oa Emmen, waar we bij de stilte tuin van Stroethof onze lunch-stop hadden. Geweldige stiltetuin, veel heeeel veel om te zien, te bewonderen, kortom om stil te zijn..stil te worden. Een dichtbij wonende bewoonster vertelde dat ene Manon en Tom deze tuin hadden " gemaakt". Complimenten voor dit tweetal, ook voor onze kaartlezer, die het in het wandelprogram opnam. In de trein zittend en tikkend, wat een mooi cadeautje, deze donderdag. Dank aan CLEMENS EN MAFAlDA voor het heerlijke eten, aan Nostrano, aan Ton voor het organiseren, voor de wandelaars' en het prettige gezelschap , WAT EEN CADEAUTJE. Treingroeten Joss

  Ik vond het tempo: Rustig rondkijken (ca. 4 km/u)

 • Constance V

  14-03-2024

  Joss, wat heb jij deze dag mooi omschreven. Zo was het precies. Een fantastische dag met fijn gezelschap, prachtig weer, een mooie route en heerlijke afsluiting met het eten bij nostrano. Iedereen, en in het bijzonder Ton , hartelijk dank.

  Ik vond het tempo: Rustig tempo (tussen 4 en 4,5 km/u)

 • Joop S

  14-03-2024

  Beste Ton, Je hebt ons weer verrast met een prachtige wandeling afsluitend met heerlijke Italiaanse gerechten bij Clemens en Mafalda. Echt genieten! Ton je zorgde al gelijk voor een goede stemming door uitgedost te zijn in je Italiaanse outfit! De sfeer zat er daardoor al goed in. Het gebeurde allemaal in een ontspannen sfeer. Nogmaals bedankt, ook aan alle wandelaars voor de gezelligheid. Graag tot een volgende keer, Groet, Joop

  Ik vond het tempo: Lekker rondkijken (lager dan 4 km/u)

 • Anja G

  14-03-2024

  Hallo Ton en medewandelaars Wat een mooie dag was het weer. Een mooie wandelroute, veel gezien, veel gekletst en gelachen. En na afloop een heerlijk Italiaans diner. Wat wil een mens nog meer. Dank je wel Ton voor het organiseren.

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo (tussen 4,5 en 5 km/u)

 • Lotty S

  14-03-2024

  Aan al deze lovende woorden kan ik niets origineels toevoegen! De wandeltocht, de organisatie, het afsluitende diner bij de italiaanse vrienden, de fijne sfeer onderling, het heerlijke weer: alles is al genoemd! Ton, Clemens en Mafalda: bedankt!

  Ik vond het tempo: Rustig tempo (tussen 4 en 4,5 km/u)

 • lina b

  14-03-2024

  Hallo Ton en alle mede wandelaars, Ik sluit me aan bij de andere deelnemers. Het was een fijne, gezellige en relaxte dag. Echt genieten. De afsluiting van de dag bij Mafalda en Clemens kon niet beter. Wat een heerlijke gerechten. De zelf gesneden ham was ook voortreffelijk. Dank aan iedereen voor deze mooie dag. Groeten, Lina en tot de volgende keer.

  Ik vond het tempo: Lekker rondkijken (lager dan 4 km/u)