Reacties en foto's

 • ZO 25/02
  Verrassende wandeling door onbekend Leiden
  8 km
  VOL
  Zuid-Holland, NS Leiden Lammenschans - NS Leiden CS
  8/8 deeln.
 • ZO 25/02
  Verrassende wandeling door onbekend Leiden
  Zuid-Holland, NS Leiden Lammenschans - NS Leiden CS
  8 km
  8/8 deeln.
  VOL
 •  

 • Rijkert K

  ( organisator / routebegeleiding ) 25-02-2024

  Wat een mooie dag voor deze thematische stadswandeling! Vanaf Leiden Lammenschans voerde de route ons langs vele mooie panden uit de Jaren '30, waaronder de Petruskerk, de woning van architect Bernard Buurman en bijvoorbeeld het slachthuiscomplex. Na een gezellige koffie/theepauze bij café Re-spons volgde het bezoek aan het indrukwekkende Boerhaave museum.
  Op 24 maart 2024 staat de tweede helft van deze wandeling op de agenda, wie weet komt er nog een plaatsje vrij! En anders is de bron van deze wandeling, de brochure "Jaren '30 vroeger of later ..." verkrijgbaar bij onder meer de VVV Leiden en diverse Leidse boekwinkels.

 • Conny K

  25-02-2024

  Het was inderdaad een heerlijke dag en een gezellige groep. Ik verheug me al op de volgende route! Overige is de brochure ook direct bij Rijkert of bij mij te verkrijgen Stuur een mailtje.

  Ik vond het tempo: Lekker rondkijken (lager dan 4 km/pu)

 • cisca s

  25-02-2024

  Beste wandelaars, wat een fijne besteding van mijn zondagmiddag. Ik ken Leiden wel een beetje maar dan vnl. binnen de singels. Dit deel van de in totaal 16 km lange route was dan ook een eye opener. Als het me niet lukt om via de reserve lijst met deel 2 mee te lopen dan ben ik nu mooi in het bezit van de door Rijkert en Conny geschreven brochure. Museum Boerhaave bezocht ik niet eerder. De ons gegunde 45 minuten waren voor mij dan ook onvoldoende. Ik weet nu wel dat Huygens één van Nederlands grootste genieën is met helaas een wat sneu persoonlijk leven. Nooit getrouwd, geen kinderen en regelmatig last van depressieve periodes. Zou hij niet gewoon veel te hard gewerkt hebben ( dan heb je ook geen tijd om een passende vrouw te regelen) Natuurlijk hebben we ook nog kanjers als Van Leeuwenhoek, Blaeu met zijn atlas én mw. Mary die in Suriname prachtige prenten heeft gemaakt van planten, vruchten en de daarbij behorende insecten. Effin een Rijksmuseum waardig. Dank allen het was gezellig Groet van Cisca

  Ik vond het tempo: Lekker rondkijken (lager dan 4 km/pu)