Reacties en foto's

 • WO 15/05
  Reeuwijkse Plassen
  17 km
  VOL
  Zuid-Holland, NS Gouda Goverwelle
  8/8 deeln.
 • WO 15/05
  Reeuwijkse Plassen
  Zuid-Holland, NS Gouda Goverwelle
  17 km
  8/8 deeln.
  VOL
 •  

 • Joke W

  ( organisator / routebegeleiding ) 15-05-2024

  Vandaag heerlijk gewandeld bij de Reeuwijkse Plassen. Onderweg kwamen we langs een weiland met grutto's, kieviten en tureluurs. De flora was zeer gevarieerd en fraai! Hoewel er aanvankelijk slecht weer was voorspeld, hebben wij het de hele wandeling droog gehouden op een paar kleine spettertjes na.
  Het was weer gezellig om met alle deelnemers te kletsen onderweg.
  Allemaal bedankt voor de gezelligheid en graag tot ziens!

 • Ottelien W

  16-05-2024

  Ha Joke en Medewandelaars, in Goverwelle verzamelen we tussen school en station. Speelkwartier op het plein. Jongens voetballen vol overgave - de bal vliegt hoog over, gevaarlijk dicht tegen de tunnel met autorijbaan aan. Oh - t valt mee, vanaf het fietspad is- ie nog wel te achterhalen. OK, Gaan we? Ja, we gaan: niet met 2,5 schoentje WP route over kades en hekjes, maar met een groepje van WS in, wat zoo het zijn?Ontspannen tempo - op het stevige af? Ja, supermooi is het in de polders en tussen de plassen. Het land, het water, de begroeiing en de vogels. Hier krijgt natuur de ruimte in uitgestrekte kruidenrijke natte graslanden. Een feest om doorheen te wandelen. Volgens de topografische kaart hebben we gelopen langs: Polder Stein, Lang Roggebroek en Kort Roggebroek, de polder Oukoop en Negen Viertel, polder Sluipwijk, de Gravekoopsedijk, de Broekvelden, de Sloene, de Kooidijk, het Gravenbroek, het Ree, Klein Elfhoeven en de Korssendijk, de Achterwillense bocht, Middenwillens... Wat een poëtische namen! Weerspiegeling van het landschap en van de ontginningsgeschiedenis. In één van die fijne weilanden telt een vogelaar de nesten: 4 x kievit, 3 x grutto… Pas als iedereen hier uitgebroed is en vliegvlug is opgegroeid, dàn zal de boer gaan maaien. Fijn, goed geregeld hier! Dank aan Joke & aan Medewandelaars voor dit Goudse buitendagje. Een zomerse belevenis. Groet en graag tot ziens! Ottelien

  Ik vond het tempo: Lekker rondkijken (lager dan 4 km/u)

 • Rina D

  15-05-2024

  Heel erg bedankt Joke voor de heerlijke en gezellige wandeldag door de uitbundige natuur.

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo (tussen 4,5 en 5 km/u)

 • Anne Marie B

  15-05-2024

  Het is een prachtig gebied, veel kleuren van bloemen, rust en vogels. Fijn pauzepunt. En het weer is inderdaad tot het station aan het einde goed gebleven. Bedankt voor de organisatie en iedereen bedankt voor de gezelligheid.

  Ik vond het tempo: Rustig tempo (tussen 4 en 4,5 km/u)