Reacties en foto's

 • ZO 19/05
  Oisterwijks allerlei
  17 km
  VOL
  Noord-Brabant, Oisterwijk
  7/7 deeln.
 • ZO 19/05
  Oisterwijks allerlei
  Noord-Brabant, Oisterwijk
  17 km
  7/7 deeln.
  VOL
 •  

 • Henk v

  ( organisator / routebegeleiding ) 19-05-2024

  Dag wandelaars,
  Het heeft even geduurd voor ik weer een wandeling op de site durfde te zetten. En nog steeds was het niet goed mogelijk de route te volgen die ik oorspronkelijk in gedachten had. Maar het gebied rond Oisterwijk is zo mooi dat het uiteindelijk gelukt is om een fijne wandeling te vinden.
  Na de verkenning van veertien dagen geleden was er voor mij nog één twijfelpunt. En vrijdagochtend zag dat er wel redelijk uit. Het water op het pad stond af en toe maar een wandelschoenzool hoog. Maar in de nacht van vrijdag op zaterdag kwam er weer een paar centimeter neerslag bij. En het water zakt niet meer weg. Dus toch maar een alternatieve route gezocht en gevonden. Natuurlijk nog steeds niet moddervrij maar een uitgestoken hand deed wonderen bij lastige passages.

  Ik hoorde links en rechts dat wel meer organisatoren worstelen met moeilijk begaanbare stukken tijdens hun wandelingen. Kennelijk een breed probleem dat de grond op veel plaatsen verzadigd is met water en dat het water zoals bijvoorbeeld op de Kampina niet kan wegstromen. En verdampen neemt tijd. Redelijk aan het eind aan het einde van de wandeling zagen we bijvoorbeeld zo'n 150 meter van de van Tienhovenweg op de Kampina onder water staan tussen twee vennen. Dat wandelt niet fijn.

  Maar toch, met prima wandelweer, toch ook een mooie route, goede horeca en met aangenaam gezelschap werd het toch weer een heerlijke wandeldag vandaag. Ik heb er van genoten. Iedereen bedankt voor de gezelligheid en de gesprekken onderweg. En graag tot een volgende wandeling.

  Groeten,
  Henk

 • Erna d

  20-05-2024

  Het was inderdaad even wachten op een wandeling, maar dan heb je ook wat. Het was een prachtige wandeling. Veel water levert dan wel problemen op op de paden, maar de vennen stonden er prachtig bij. Hoog water, boomstammen onder water, ondergelopen grasvelden. Schitterend. En dan was het ook nog eens een heerlijke, zonnige dag. De regen die zou komen, kwam lang na de wandeling. Beter kan het niet. Dus we konden ook lekker buiten genieten van de kopjes koffie, thee en pils enzo. Henk, bedankt voor de mooie wandeling. Medewandelaars, bedankt voor de gezellige dag. Tot een volgende keer.

  Ik vond het tempo: Rustig tempo (tussen 4 en 4,5 km/u)

 • Wil H

  19-05-2024

  Vandaag weer eens een fijne wandeldag gehad, alles zat mee.... Het weer was prima, een gezellige groep wandelaars, leuke horeca en waar we voor gingen: een mooie wandeling door een mooi gebied, langs verschillende Oisterwijkse vennen. Ik heb volop genoten van de mooie natuur en de gezellige gesprekken onderweg. Kortom, een geslaagde wandeldag! Allemaal bedankt voor de gezelligheid en graag weer tot een volgende wandeling! Wandelgroet, Wil

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo (tussen 4,5 en 5 km/u)

 • Netty v

  19-05-2024

  Het was na een half jaar gemis van organisator Henk weer een "ouderwets" mooie en gezellige wandeling met vele bekenden. Ook leuk dat er weer een wandelaar uit een andere regio Oisterwijk mee kwam verkennen. Henk je hebt ons bij diverse modderige paadjes de hand gereikt, waardoor we er allen goed doorheen gekomen zijn. Hartelijk dank voor de organisatie en iedereen bedankt voor de gezellige gesprekken onderweg. Graag tot een volgende keer. PS. Met betrekking tot de OV fiets was er vandaag een landelijke storing waardoor menig slot niet ontsloten kon worden!

  Ik vond het tempo: Rustig tempo (tussen 4 en 4,5 km/u)