Zaterdag
26-05-2018 08:00
EXTRA Prachtige tocht rondom Doorn voor SOS Kinderdorpen
provincie Utrecht vertrekpunt eindpunt Doorn (rondwandeling)  afstand 6,5 tot 40 km  aantal deelnemers op dit moment 0
 Omschrijving 
Op zaterdag 26 mei kunnen wandelaars meedoen aan de elfde jaarlijkse benefietwandeltocht voor SOS Kinderdorpen. Deze prachtige tocht voert de deelnemers langs kastelen, bos en het boerenklompenpad in de omgeving van Doorn, op de Utrechtse Heuvelrug. Er zijn die dag maar liefst 7 verschillende routes uitgezet, voor alle wandelniveaus: van ervaren wandelaars tot en met gezinnen met kinderen.

`Voor iedereen is er een passende tocht. We hebben routes van 6,5 km, 10 km, 15 km, 20 km, 25 km, 30 km en 40 km.", aldus Joke van Grootveld, die de wandeltocht alweer voor het elfde achtereenvolgende jaar organiseert, samen met een groep vrijwilligers. "De korte afstanden zijn geschikt voor gezinnen met kinderen en de lange afstanden zijn speciaal bedoeld voor de ervaren wandelaars en voor mensen die oefenen voor de vierdaagse. Het zijn bovendien prachtige routes. Zo loopt een deel via het ‘Gerrit Achterbergpad’, waar wandelaars gedichten vinden van de beroemde schrijver. En natuurlijk kom je onderweg een aantal indrukwekkende kastelen tegen.`

Onderweg zijn door de vrijwilligers een aantal gezellige rustpunten ingericht, met lekkere versnaperingen zoals poffertjes en koele drankjes. Dankzij vrijwilligers en sponsoren (zoals ISZ De Brug uit Driebergen en Kaasboerderij Huig van de Graaf) kunnen alle opbrengsten van de wandeltocht geschonken worden aan SOS Kinderdorpen, een stichting die hulp biedt aan kansarme kinderen in 134 landen en gebieden. Organisator Joke: "Een op de tien kinderen groeit op dit moment op zonder thuis. SOS Kinderdorpen geeft hen liefdevolle opvang in een nieuwe familie. Met deze wandeltocht dragen we een steentje bij aan dit mooie doel. Het is elk jaar weer een mooie klus om te organiseren, en zo ontzettend leuk! We hopen natuurlijk op goed weer en een flinke opkomst!"

De tochten starten tussen 8.00 en 12.00 uur. Wandelaars die 30 of 40 km gaan lopen kunnen uiterlijk om 10.00 uur starten. Rond 17.00 uur dienen alle wandelaars zich weer bij het eindpunt te hebben gemeld. Iedereen kan zonder vooraanmelding deelnemen. De kosten voor deelname zijn 5 euro per deelnemer. Alle opbrengsten komen helemaal ten goede aan SOS Kinderdorpen.

 Hoe kom ik er?
De start/ en inschrijflocatie is de Kaasmakerij Huig van de Graaf, Langbroekerweg 15 in Doorn.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent, aanmelden is gratis.


 Tempo
  Behoorlijk doorlopen  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Al voor het elfde achtereenvolgende jaar georganiseerd

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 400)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen