Vrijdag
10-08-2018 10:30
EXTRA Door het Hollands Duin, klimmen en dalen
provincie Zuid-Holland vertrekpunt eindpunt Katwijk aan Zee (rondwandeling)  afstand 17,5  aantal deelnemers op dit moment 8
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
We maken een rondwandeling door het Hollands Duin ten zuiden van Katwijk aan Zee. De wandeling gaat deels over het laarzenpad door de Zwarte Pan, het ene moment door natte duinvalleien (mogelijk met o.a. parnassia en duizendguldenkruid), het andere moment door het stuifzand. Klimmend en dalend.

Verder voert de route ons langs een aantal duinmeren en een restant van de Atlantikwal, overgebleven uit WO II.(br> Aan het zuiden van de wandeling komen we bij de Ganzenhoek, waar horeca is bij hotel-restaurant Duinoord. Of iets verderop bij duinpaviljoen De Duinen.

In Katwijk zelf passeren we (over de boulevard of over het strand) de 17e eeuwse Andreaskerk (1640) en de Vuurbaak, de op een na oudste vuurtoren van Nederland (1605).

 Hoe kom ik er?
Beachhouse Key West, ligt aan de Boulevard van Katwijk aan Zee (Boulevard Zeezijde 11) bij bushalte Nieuw Brittenburg van buslijn 31 uit Leiden, ongeveer tegenover waar de Koningin Wilhelminastraat op de Boulevard komt.
Per bus is Katwijk het best te bereiken met lijn 31 vanaf NS-station Leiden Centraal. De bus rijdt 4 maal per uur van Leiden Centraal naar Katwijk.

In Katwijk aan Zee is over het algemeen betaald parkeren. (Er is bij parkeerautomaten in het seizoen-parkeergebied een dagkaart te koop voor 6,00 euro.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
eigen route, met deel van het Kustpad

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 12)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen