Zaterdag
27-10-2018 17:45
EXTRA Avondwandeling De Nacht van de Nacht
provincie Zuid-Holland vertrekpunt eindpunt NS Dordrecht-Zuid (rondwandeling)  afstand 15  aantal deelnemers op dit moment 0
 Omschrijving 

Ieder jaar aan het einde van de maand Oktober, het weekend dat de klok terug gaat naar de Wintertijd, vindt het natuurevenement Nacht van de Nacht plaats.
Dit om onder de aandacht te brengen dat het in Nederland eigenlijk nooit meer donker wordt, door de vele en vaak onnodige buitenverlichting en overbodig licht langs snelwegen .

Behalve dat dit veel energieverspilling oplevert is het ook slecht voor de natuur, nachtdieren raken uit hun ritme en veel dieren en planten worden verward door al dat onnatuurlijke licht.

Maar gelukkig zijn er nog wel enkele plaatsen waar het behoorlijk donker kan worden, zoals in de Biesbosch!

Wij gaan deze avond een spannende wandeling maken in de Dordtse Biesbosch, we wandelen vanuit Dordrecht naar Boswachterij de Elzen, hier gaan we aansluiten bij de IVN wandeling en vervolgens gaan we met zn allen zonder verlichting wandelen door deze ruige natuur!
De IVN gidsen nemen onder andere Bat-Detectors mee, zodat we kunnen horen wanneer er vleermuizen in de buurt zijn, als de vleermuis vervolgens laag overvliegt kunnen wij hem wellicht zien passeren!

Ook kunnen we bij helder weer naar de sterrenhemel kijken.

Als de IVN wandeling weer terug is bij het startpunt gaan wij terug naar Dordrecht wandelen waar we weer met bus of ander vervoer huiswaards keren.
Het advies is om op deze wandeling waterdicht schoeisel te dragen of nog beter laarzen, want het kan in deze tijd behoorlijk modderig zijn! Hoe kom ik er?
Met de trein naar Dordrecht-Zuid, Per auto bereikbaar vanaf de A16 afslag Dordrecht-Centrum (21) de borden richting Essenhof volgen tot aan de Hugo v. Gijnweg, daar rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf, (Spirea) aan het einde van die straat is een grote gratis parkeergelegenheid.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent, aanmelden is gratis.


 Tempo
  Rustig rondkijken  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
IVN Dordrecht

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 8)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen