Zaterdag
22-12-2018 10:30
EXTRA Rondje AMSTERDAMSE BOS
provincie Noord-Holland vertrekpunt eindpunt Amstelveen (rondwandeling)  afstand 20 km  aantal deelnemers op dit moment 3
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
De rondwandeling door het Amsterdamse bos biedt een grote variatie aan bijzienswaardigheden binnen het gebied van 1000 hectare natuur. Met het Grote Veld, de Schotse hooglanders, grote en kleine meertjes, de oeverlanden van het Nieuwe Meer en de Amstelveense Poel.

Tijdens deze rondwandeling gaan we in het bos op zoek naar grote diversiteit aan bomen en groen. We wandelen langs de uiterste randen van het bos, het zuidelijke deel rond de Poel en we pauzeren bij het restaurant van de Geitenboerderij, waar je lekker kan lunchen! Daarna komen we langs de Grote vijver en het openlucht theater om uiteindelijk via het wilgenpaadje langs het Nieuwe Meer weer uit te komen bij de startplek, het Bos restaurant.

In 1928 is besloten tot aanleg van het Amsterdamse bos. Toen men in 1934 zover was om met de aanleg te beginnen waren de crisisjaren in Nederland aangebroken. Veel mensen waren werkloos en moesten werken om een uitkering te krijgen. De aanleg van het Amsterdamse Bos bood werk aan veel mensen dus werd het aangewezen als werkverschaffingsproject. Werken met de handen, schop en kruiwagen in plaats van machinerie.

 Hoe kom ik er?
Met het openbaar vervoer Diverse bussen, halte Koenenkade, +/- 5 minuten lopen. Metro lijn 50 halte Amstelveenseweg, +/- 10 minuten lopen.

Met de auto:
A10 afslag s108 richting Amstelveen, onder aan de afslag sla je linksaf de Amstelveenseweg op en bij het 2e stoplicht rechts af de Bosbaanweg op (links heet het de van Nijenrodeweg). Direct aan je rechterhand heb je het parkeerterrein en het restaurant. Gratis in het weekend. Het adres is Bosbaan 4, 1182 AG Amstelveen

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent, aanmelden is gratis.


 Tempo
  Behoorlijk doorlopen  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
zelf bedacht

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 10)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen