Woensdag
13-03-2019 10:00
Het groene Leiden, Oegstgeest, Rijnsburg en Valkenburg
provincie Zuid-Holland vertrekpunt eindpunt NS Leiden (rondwandeling)  afstand 20  aantal deelnemers op dit moment 15 (vol)
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
We lopen vanaf het station langs het grote terrein van het LUMC naar het bos van Bosman en via de tuintjes van Bremmer naar kasteel Endegeest in Oegstgeest. Nadat we op de binnenplaats het kasteel hebben bekeken lopen we naar het oude Sanatoriumhuis de Jelgersmakliniek, waar we de bijzondere lichtkoepel gaan bekijken die daglicht voor de patienten moest verschaffen.

Hierna lopen we over het beschermde Wilhelminaplein en langs de oude landhuizen, Endegeest, Rijngeest en Wijcerslooth. Na een pauze in Oegstgeest lopen we via de woonwijk Haaswijk naar het oude Groene kerkje. Hierna wandelen we een stukje langs het Oegstgeesterkanaal om via het oude centrum van Rijnsburg bij de Oude Rijn aan te komen. We nemen hier het oudste voetveertje van Nederland, die ons vanaf Rijnsburg in Valkenburg afzet.

Vervolgens lopen we langs de Oude Rijn en het Valkenburgsemeer naar de stadsgrens van Leiden. Hier lopen we via een stukje oud historische Leiden, langs het geboortehuis van Rembrandt, molen De Put en over het terrein van museum van Volkenkunde naar het station terug.

 Hoe kom ik er?
De beste optie is met het OV. Met eigen vervoer is alleen betaald parkeren mogelijk in de parkeergarage van het LMUC (naast het station).

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent, aanmelden is gratis.


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Eigen idee!

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 15)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen