Donderdag
08-08-2019 10:15
Naar Kinderdijk met de Fraternita
provincie Zuid-Holland vertrekpunt eindpunt NS Dordrecht - waterbus Rotterdam of Dordrecht  afstand 14 km  aantal deelnemers op dit moment 9 (vol)
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
Samen met Henk van Efferen deze schitterende dag op de kaart gezet! Vanaf het station wandelen wij naar Villa Augustus en bewonderen de schitterende tuinen. Ook is daar de mogelijkheid om naar het toilet te gaan. Daarna gaan wij aan boord van de Fraternita, een klassieke houten speedboot.

Wij zullen rondvaren door de havens van Dordrecht en ons daarna met een pittige snelheid laten afzetten bij de waterbushalte van Alblasserdam. Koffie gebruiken wij op de boot! Realiseer je dus wel dat we op de rivier oerend hard gaan en dat je daar wel tegen kunt!!! In de havens varen we uiteraard een normale snelheid.

In Alblasserdam lopen we eerst een stukje langs de rivier de Noord, via de tuin van Huis te Kinderdijk komen we bij de Middelwetering en krijgen we de molens in zicht. Via het Nieuwe Waterschap en Achterwaterschap lopen we om het gebied heen en na een stukje Lekdijk komen we uit bij de Molendijk. Hier bevindt zich de grootste concentratie molens en kijken we even rustig rond.

Na de borrel stappen we op de waterbus richting Dordrecht of Rotterdam. OV chipkaart mee voor de waterbus. Contant kan ook maar is duurder. Geen mogelijkheid om te pinnen op de waterbus!!

 Hoe kom ik er?
NS Dordrecht

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent, aanmelden is gratis.


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Samen met Henk van Efferen verzonnen en uitgewerkt .

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 9)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen