Woensdag
29-05-2019 10:45
EXTRA `s Graveland - Kortenhoef: Kromme Rade en Oppad
provincie Noord-Holland vertrekpunt eindpunt `s-Graveland (rondwandeling)  afstand 18,7  aantal deelnemers op dit moment 6
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
Langs landgoederen en bovenal een bijna klassiek veenweidegebeid bij Loosdrecht en Kortenhoef. Vooral de Kromme Rade en het Oppad zijn zeer bijzonder - dwars door het weidse veenlandschap met plassen en weiden. Ze horen in het rijtje Naardermeer, Ankeveense Plassen en Tienhovense Plassen.

We lopen over een onverharde weg door en langs de landgoederen en vervolgens door het landgoed Gooilust.
Langs een stukje verharde weg komen we in het veenplassen gebied, we lopen over de Kromme Rade langs t Hol naar Loosdrecht. Daar moeten we (helaas) een stukje langs de weg richting Loosdrecht voor horeca.

Hiervandaan gaan we terug richting Kortenhoef dan en weer (onverhard) tussen de veenweiden en bos over het deinende Oppad terug richting Kortenhoef.
Langs (en eventueel door Gooilust) kopen we terug naar het begin van de wandeling. Met horeca in Kortenhoef voor een afscheidsdrankje.

 Hoe kom ik er?
Bushalte Land en Bosch in s-Graveland bereiken we met Connexion bus 105 vanaf station Naarden Bussum, (richting Hilversum de Meent), vertrek 10.16 vanaf station Naarden Bussum.
(Een andere mogelijkheid is Connexion bus 106 vanaf station Hilversum (richting Meent). Maar die sluit minder goed aan.)

Voor wie met eigen vervoer komt lijkt er voldoende parkeerplek aanwezig bij het (gesloten) restaurant De Serre, Leeuwenlaan 34 in s Gravenland.

Aan het eind van de wandeling is het ook mogelijk bus 105 of 106 te nemen naar Naarden-Bussum, Hilversum of Weesp vanaf bushalte Kerklaan in Kortenhoef. (Om de hoek bij cafe Zomerlust.)

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent, aanmelden is gratis.


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
eigen route, met dank aan route Oppad en Kromme Rade van natuurmonumenten

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 12)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen