Zaterdag
07-09-2019 10:00
Een stap voorwaarts voert naar IJBURG EN STEIGEREILAND
provincie Noord-Holland vertrekpunt eindpunt NS Amsterdam CS (rondwandeling)  afstand 10  aantal deelnemers op dit moment 11
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
We vertrekken om 10.00 uur vanuit de centrale hal van het station, laten de piano voor wat het is en wandelen naar de Schreierstoren.

Na het koffiedrinken doen we een stap terug naar tramlijn 26 die richting de Kleine Rietlanden in Amsterdam Oost, de Lisdoddelaan rijdt (bushalte Diemerparklaan) waar de hele architectenwereld de geschakelde woningen komt bekijken en of bewonderen, zo ook wij.

We wandelen verder op IJBURG, de oostelijke eilanden in Amsterdam. Deze eilanden zijn onderdeel van het project Zeeburg. Aanvang bouw in 1997. Zeven kunstmatige eilanden in het IJmeer gebouwd, of beter gezegd geplemd, waarvan er vier min of meer klaar zijn.

Tram 26 rijdt over de Enneus Heermabrug, ook door de plaatselijke bevolking de BeHa genoemd, (let op de vorm van de twee witte bruggen) door de IJburglaan. Na de Lisdoddelaan wandelen wij verder op IJburg door de lange, rechte straten, in het Engels grit genaamd, langs het Theo van Goghpark en (in de verte) het strand Blijburg, als dat er nog is!, over de wandelboulevard van IJburg naar onze lunchadres halverwege deze boulevard in een horeca van het haventje.

Willen we nog een stap voorwaarts doen? Dan gaan we een stap terug naar het Steigereiland met verrassende steigeringangen A-B-C-D. De huizen liggen allemaal op het water met scheepjes voor de deur... En verderop een leuke dijk...
Hierna nemen we weer tramlijn 26 richting het Centraal Station en in de Schreierstoren kunnen we een borrel nemen en proosten op een mooie wandeling.

 Hoe kom ik er?
Met de NS of de benen, deze zijn de wielen van onze creativiteit.
Eigen vervoer is geen optie.
LET OP: afmelden alleen via sms of e-mail. Telefonisch afmelden is NIET mogelijk! Ook geen voicemail inspreken!

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent, aanmelden is gratis.


 Tempo
  Rustig rondkijken  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Zelf bedacht

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 20)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen