Vrijdag
09-08-2019 10:30
Varen en wandelen in de Zaanstreek
provincie Noord-Holland vertrekpunt eindpunt NS Zaandam (rondwandeling)   afstand 15  aantal deelnemers op dit moment 10 (vol)
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
De historische route neemt je mee langs het cultureel erfgoed van de Zaanstreek. Het stationsgebied van Zaandam heeft met zijn opvallende postmodernistische stadhuis en spraakmakende geveltjeshotel een spectaculaire verandering ondergaan. Vanuit de hele wereld stromen architecten, stedenbouwkundigen en toeristen naar Zaandam om er zich te vergapen aan het zinderende nieuwe stadshart. Gedurfde design en radicale stadsvernieuwing gaan hier op verbluffende wijze hand in hand met eeuwenoude Zaanse traditie en historie.

Daarna gaan wij aan boord van de Zaanferry, een bootverbinding van Zaandam via de Zaanse Schans naar Wormerveer. Op de boot over de Zaan zit je eersterangs voor het rijke erfgoed op de oevers. Je ziet traditionele molens draaien en ontdekt monumentale pakhuizen en fabriekspanden met namen als Batavia, Saigon en Lassie. Bij elke stop is er wel een verhaal om te ontdekken.

Bij aankomst in Wormerveer lopen we langs de Zaanoever waar nog prachtige oude fabrieken en pakhuizen staan richting Zaandijk. De route gaat langs karakteristieke Zaanse huizen, oude buurtschappen, Domineestuin een oud Zaans pad waar huizen zijn nagebouwd in de stijl uit de periode van laat 18e eeuw tot midden 19e eeuw en Oud-Zaandijk. Oud Zaandijk laat de schitterende houten pronkgevels zien, met haar fraai bewerkte deuren en bovenlichten. Na een horecastop in Oud Zaandijk wandelen we verder via de Zaanse Schans en Haaldersbroek naar het Jagersplas. Tot slot lopen we via het Veldpark en langs de Zaanboulevard richting station Zaandam.

Vaartocht Zaandam-Wormerveer kost 5 euro per persoon.

 Hoe kom ik er?
Trein, tram en bus

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent, aanmelden is gratis.


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
zelf bedacht

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 10)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen