Zaterdag
14-09-2019 10:15
Dagje Terschelling rondwandeling
provincie Friesland vertrekpunt eindpunt Terschelling (rondwandeling)  afstand 18  aantal deelnemers op dit moment 5
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
Vanaf Paviljoen De Walvis lopen we langs het Groene Strand. Vroeger, voordat de zandplaat de Noordsvaarder aan Terschelling kwam vast te liggen, was dit het meest westelijke deel van Terschelling. Later is het gebied ingedijkt en als landbouwgrond gebruikt. Het dijkje is nu weer verdwenen en bij extreem hoog water kan het gebied onderlopen. Bekend zijn de appel- en perenstruiken die er staan en die voortgekomen zijn uit klokhuizen, die wandelaars hebben weggegooid.

Daarna gaan we een stukje landinwaarts langs het duinmeertje met de mysterieuze naam Dodemanskisten en enkele Tuintjes, nog steeds bestaande volkstuinen, die in lager gelegen delen van het duingebied liggen.
Vervolgens lopen we een stuk door bosgebied dat daar een eeuw geleden is aangeplant om verdere verstuiving van de duinen tegen te gaan. Daarna gaan we weer richting de Noordsvaarder. We wandelen door een duingebied richting het Noordzeestrand. De hoge duinen vlak bij het strand hebben steile hellingen.

Afhankelijk van weer en wind en tij lopen we of helemaal langs het strand om de duinen heen over de Noordsvaarder richting de Walvis of we lopen nog een stuk door de duinen.
We krijgen op deze manier dus een afwisseling van polderachtig gebied, beboste duinen en gewoon duingebied en de openheid van de zandplaat Noordsvaarder waarvandaan je ook uitkijkt op de Waddenzee.

 Hoe kom ik er?
De sneldienst van Harlingen naar Terschelling komt rond 9:15 aan bij Terschelling. Als je vanuit de boot naar links gaat en langs het Zeeliedenmonument loopt zie je al gauw Paviljoen de Walvis. Voor wie er echt een dagje Terschelling van wil maken zijn we ruim op tijd terug om weer met de gewone veerboot terug te varen naar Harlingen.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent, aanmelden is gratis.


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Wandelen op Terschelling en eigen inbreng

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 7)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen