Woensdag
02-10-2019 10:30
EXTRA Mooi Rijswijk met Rijswijks museum
provincie Zuid-Holland vertrekpunt eindpunt NS Den haag HS - NS Rijswijk  afstand 10  aantal deelnemers op dit moment 15
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
Aanvankelijk had ik deze wandeling op zaterdag 31-08 willen lopen. Dat lukte niet, nu in de herkansing, en hopelijk gaat het dan nu wel door!!

Een wandeling die als aanleiding het Museum Rijswijk heeft. Een museum waar ik al meerdere malen antosjaste verhalen over heb gehoord en waar ik nog nooit ben geweest. Om de 2 jaar houdt het museum een zgn. biennale (info ?!, klik link aan) die een overzicht geeft van de laatste ontwikkelingen in de textiele kunst en kunst gemaakt van papier, de niches in de kunst waar het museum zich in heeft gespecialiseerd. Tijdens de biennale is de entree zonder MK E 12,50 (gewone entree E 8,50 met toeslag), en met MK E 4,00 (toeslag). Het museum gaat om 11:00 open, ik trek er, inclusief horecamoment ruim 1,75 uur voor uit.

De wandeling loopt eerst door het Haagse Laakkwartier, een jaren 20 arbeidersbuurt en een mooi voorbeeld van Haagse Schoolarchitectuur en -stedenbouw. Het museum ligt middenin het leuke en gezellige oude dorpscentrum van Rijswijk. Daarna lopen we over de oude duinrug waar Rijswijk op ligt. Die steviger zandige ondergrond maakt dat daar in de 17de en 18de eeuw ook een paar landgoederen met statige landhuizen op gevestigd zijn. Die zijn nu als grote parken in de moderne Rijswijkse bebouwing opgenomen.
We eindigen bij station Rijswijk NS. Waarschijnlijk op een zodanig tijdstip dat je nog zou kunnen besluiten om daarna bijv. te gaan shoppen in centrum Den Haag of Delft. Met de trein ben je daar vanaf Rijswijk in beide gevallen in nog geen 10 minuten.

 Hoe kom ik er?
bij voorkeur met OV

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent, aanmelden is gratis.


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
zelf bedacht en voor verkend met dienstfiets

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 16)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen