Donderdag
13-02-2020 12:00
Het Montferland tot in Duitsland
provincie Gelderland vertrekpunt eindpunt t Peeske Beek, rondwandeling  afstand 17 km  aantal deelnemers op dit moment 8
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
Het Montferland is een van mijn favoriete wandelgebieden: Heuvelachtig terrein, een wirwar aan onverharde paden, weinig mensen, afwisselende natuur, onverwachte vergezichten en genoeg horeca. Vanaf t Peeske (sfeervol modern cafe waar we kunnen beginnen met koffie) gaan we naar het zuiden, vaak langs de grens van bos en cultuurland. Dicht bij de Duitse grens maken we een klein ommetje langs de bron van een spreng. De grens en de snelweg over, lopen we naar het dorp Hoch Elten, rusten bij de horeca en lopen nog even naar een bijzonder uitzichtpunt.

Op de terugweg lopen we na het passeren van de grens min of meer evenwijdig aan de heenweg weer noordwaarts en over het op een na hoogste punt van het Montferland. Met een lus (die door al te vermoeide wandelaars eventueel geshortcut kan worden) komen we weer uit bij het Peeske. De wandeling is 90% onverhard. Ik vindt het een gezellige afsluiting om na afloop met deelnemers een te gaan eten bij pannenkoekhuis De Zon in Wehl.

 Hoe kom ik er?
Reis met eigen vervoer. Het OV is alleen voor noodzakelijke reizen.
Voor de OV-mensen: Om ca. 11.30 uur voor het station Wehl. De trein uit de richtingen Arnhem en Winterswijk komen omstreeks 11.30 u. in Wehl aan. Ik zorg voor vervoer naar het Peeske en na afloop weer terug naar station Wehl. Meld me even als je met de trein komt. Met de auto: parkeren op een parkeerterrein tegenover Het Peeske. Op de rotonde bij Beek rij je het dorp in en na 350m links, richting s-Heerenberg. Na 500 m, voor het bos begint, is het Peeske rechts en het parkeerterrein links van de weg.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent, aanmelden is gratis.


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
eigen wandeling

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 11)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen