Zaterdag
04-07-2020 10:30
EXTRA Rijswijks groen, met Rijswijks museum
provincie Zuid-Holland vertrekpunt eindpunt NS Rijswijk (rondwandeling)  afstand 14  aantal deelnemers op dit moment 9 (vol)
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
Vorig jaar bezocht ik museum Rijswijk voor het eerst, samen met onze site. Het museum organiseert om het jaar een textiel- en een papier"biennale" (tweejaarlijkse tentoonstelling met overzicht van alle ontwikkelingen en hoogtepunten) (info ?!, klik link aan). Vorig jaar was het de beurt aan de textiel, dit jaar dus aan het papier. Omdat iedereen vorig jaar zeer zeker antosjast was gaat het museum bij mij in de herhaling.
Tijdens de biennale is de entree zonder MK E 12,50 (gewone entree E 8,50 met toeslag), en met MK E 4,00 (toeslag).
BESTEL JE TICKET VOORAF ONLINE OP DE SITE VAN HET MUSEUM (tik de link hierboven aan)!
Ik trek ruim 1,5 uur voor het museum uit, inclusief horecamoment (!) ze hebben een leuke koffiecorner met mooi terras in de tuin.

We gaan natuurlijk ook aan de wandel!
Vanaf Rijswijk NS lopen we over de oude duinrug waar Rijswijk op ligt. Die stevige zandige ondergrond maakt dat daar in de 17de en 18de eeuw ook een paar landgoederen met statige landhuizen op gevestigd werden. Die zijn nu als de grote parken de Voorden en Vredenburch (en te Werve, maar daar komen we niet) in de moderne Rijswijkse bebouwing opgenomen. Het museum ligt in het mooie oude dorpscentrum van Rijswijk
Na het museum lopen we eerst nog een stukje door Oud-Rijswijk, waar vanuit het naar de Delftse vliet gaat, die we een lang eind langs het water volgen, tot we bij het aan de zuidkant van Rijswijk gelegen Elsenburgerbos komen dat ontstaan is bij de aanleg van de A4, waar het dan ook tegenaan ligt, maar niet al te gehinderd !!, omdat er een flinke geluidswerende heuvel in is opgeworpen, die trouwens ook weer heel leuk is om over heen te lopen, en dat gaan we dan ook doen, die, als je er weer af bent nog maar een kilometer van ons startpunt Rijswijk NS af ligt, dichtbij dus.

 Hoe kom ik er?
sprinter vanaf DH HS, omgekeerd ook vanaf Delft NS

Bij het Piramideplein is betaald parkeergelegenheid, en let op (!!) in alle straten daarom heen heb je te maken met parkeerzonegebied voor vergunninghouders

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent, aanmelden is gratis.


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
zelf bedacht en voor verkend met Rijksdienstfiets

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 9)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)

 

  •  
  • LOPUS wandelvakanties
  • TT wandelreizen